Op Eigen Wijze maakt kinderen bewust van hun kwaliteiten!

Blog

Is dyslexie een reden om je dromen niet na te streven?

Wanneer de diagnose van dyslexie is gesteld werkt het vaak zo dat ook de focus grotendeels op deze ‘beperking’ komt te liggen. De zoektocht naar hulpmiddelen om hiermee op het reguliere onderwijs toch mee te kunnen komen met de rest, gaat van start. Kinderen met dyslexie worden vaak beperkt in hun mogelijkheden, omdat de nadruk steeds op de belemmeringen ligt. Is het niet zo dat waar je aandacht op richt, groeit? Is het juist niet veel beter om kinderen hun ware talenten en passie te laten ontdekken? Ik geloof daar zelf heel erg in!

Zoals Sir Ken Robinson zegt in zijn boek – Het Element: “Het vinden en ontwikkelen van onze sterke creatieve punten is een essentieel onderdeel van worden wie we eigenlijk zijn. We weten niet wie we kunnen zijn, tot we weten wat we kunnen doen.”

Graag hoor ik ook jullie mening. Leg je de focus op wat lastig is of kan het kind juist groeien door de aandacht te leggen op zijn kwaliteiten?

Dit bericht heeft 0 Reacties

Laat een bericht achter