Op Eigen Wijze maakt kinderen bewust van hun kwaliteiten!

Over mij

Ik ben Carijn en ervaringsdeskundige op het gebied van dyslexie. Op mijn 12e kreeg ik zelf de diagnose ‘dyslexie’. De hoofdvraag vanaf dat moment was, ‘hoe moet ik omgaan met deze ‘beperking’?

Toen ik te horen kreeg dat ik dyslexie had, voelde dat ergens als een opluchting. Eindelijk begreep ik waarom:

★ Ik langer deed over mijn huiswerk
★ Ik het Spaans benauwd kreeg als ik moest voorlezen in de klas
★ Ik bang was voor ieder proefwerk
★ Mijn cijfers niet zo goed waren als die van mijn klasgenootjes
★ Ik me anders voelde dan anderen

Gelukkig kreeg ik hulpmiddelen. Een prismabril, grotere letters en extra tijd bij proefwerken. Toch benadrukte dat extra dat ik anders was dan mijn klasgenootjes. Dat was niet goed voor mijn zelfvertrouwen en ik voelde me “dom”. Daarnaast kwam de focus geheel te liggen op het ondersteunen van de dyslexie en was er weinig ruimte en tijd om te ontdekken waar ik heel goed in was of wat ik super leuk vond.

Op mijn achtentwintigste stelde mijn coach een vraag, die mijn gevoel van eigenwaarde voor altijd heeft veranderd: ‘Welke kwaliteiten bezit jij?’ Eindelijk viel het kwartje dat ook ik kwaliteiten bezit. Ik ging op een andere manier naar mezelf kijken, kreeg geloof in mijn eigen mogelijkheden in plaats van mijn beperkingen. Minder schaamte over het feit dat ik dyslexie heb, meer durven doen wat ik vind wat de moeite waard is om te doen ook al mislukt het. Eindelijk niet meer verstoppen.

In 2008 heb ik met een vriendin de stichting ‘Namasté Foundation’ opgezet. Een stichting in Nepal waarbij kansarme vrouwen en kinderen de mogelijkheid krijgen zelfstandig een betere toekomst te bouwen. En in 2012 heb ik besloten om, nu de stichting goed loopt, me in te zetten voor kinderen hier in Nederland die net als ik dyslexie hebben. Want ook zij hebben een steun in de rug nodig om te zien wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Ook zij mogen stralen en in zichzelf geloven.

Mijn missie is kinderen wereldwijd te inspireren om het leven als één groot ontdekkingsreis te ervaren waarin ze hun eigen (verborgen) kwaliteiten ontdekken en mogen proberen en verwonderen. Trots zijn op je werkelijke ik! Dat ieder kind de mogelijkheid heeft zijn eigen lichtpuntje/passie te ontdekken.

Met mijn creatieve aanpak, ga ik samen met het kind op ontdekkingsreis en vindt het kind spelenderwijs: zelfvertrouwen, kansen, kwaliteiten en mogelijkheden’.

Leest u graag nog meer over mijn achtergrond, bekijk dan mijn volledige CV.