Op Eigen Wijze maakt kinderen bewust van hun kwaliteiten!

Op Eigen Wijze

Stel het je eens voor. Je kind komt thuis met een prachtig rapport. Tussen alle 7’s en 8-en staan ook een 4 en een 5. Wees eerlijk, naar welke cijfers gaat de meeste aandacht? Je hebt een prachtig rapport, maar…

Zo werkt het vaak ook als de diagnose van dyslexie is gesteld. De zoektocht naar hulpmiddelen om hiermee op het reguliere onderwijs toch mee te kunnen komen met de rest, gaat van start. Kinderen met dyslexie worden vaak beperkt in hun mogelijkheden, omdat de nadruk steeds op de belemmeringen ligt. Is het juist niet veel beter om kinderen hun ware talenten en passie te laten ontdekken? Ik weet het wel zeker!

“Het vinden en ontwikkelen van onze sterke creatieve punten is een essentieel onderdeel van worden wie we eigenlijk zijn. We weten niet wie we kunnen zijn, tot we weten wat we kunnen doen.”- Sir Ken Robinson

‘Op Eigen Wijze’ helpt om de focus te verleggen naar de persoonlijke groei van een kind. Het kind gaat zijn eigen kwaliteiten ontdekken, krijgt een positief zelfbeeld en ontwikkelt zelfvertrouwen zodat hij/zij de wereld kan gaan ontdekken. Dyslexie is geen belemmering, het biedt juist nieuwe kansen!

Vanaf het moment dat je wordt geboren, start de zoektocht naar je werkelijke ik:
★ Wie ben ik?
★ Wat wil ik?
★ Wat vind ik leuk?

Met een creatieve aanpak, gaat ‘Op Eigen Wijze’ samen met het kind op ontdekkingsreis en vindt het kind spelenderwijs: zelfvertrouwen, kansen, kwaliteiten en mogelijkheden.

Een ontdekkingsreis die bestaat uit o.a.:
★ Kinder moodboard

★ Ontdekkingsstreng

★ Mindmappen

★ Visualisatie

★ Wonderspel
    (Kinderen leren zichzelf beter kennen en komen erachter welke stappen ze kunnen zetten om van wens naar
    werkelijkheid te komen.)

★ Kinderdeugdenyoga
    (Deugden groeien uit tot innerlijke kwaliteiten wanneer we ze gebruiken. Ze komen tot bloei als we ze effectief
    inzetten.)

Bent u benieuwd wat ‘Op Eigen Wijze’ voor uw kind kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.